Tietoja ylläpitäjästä
Ikä, sukupuoli:

38, nainen


Asuinpaikkani:

Lappi


Yhteydenpito:

Minuun kannattaa ottaa yhteyttä sähköpostini välityksellä, joka on quetza_8@hotmail.com


Harrastukseni:

Piirtäminen, maalaaminen, pehmolelujen ompelu, PC- ja konsolipelien pelaaminen, kotisivujensa ylläpito, kalastus, lemmikkiliskojen hoito


Kotisivujeni historia:

Nimimerkkini netissä on ollut Isis jo noin vuodesta 2003, mikä on nähtävissä vanhemmissa töissäni olevista singeerauksista. Myös kotisivujeni nimi on ollut vuosia "Isis-index". Sittemmin kun Isis-nimi on saanut maailmalla huonomman maineen, minun oli pakko vaihtaa kotisivujeni nimeä ja alkaa käyttämään singeerauksissani SHL-nimeä ja logoa. Vanhat ystäväni ja tuttuni silti tuntevat minut yhä Isiksenä.
Aluksi kotisivuni olivat vahvasti kytköksissä tekstipohjaiseen roolipelaamiseeni ja sivut toimivat pelihahmoni esittelypaikkana. Silloin kotareitteni nimi oli "Isiksen ja Masshiron sivut". Masshiro-koira olikin ensimmäisiä luomiani hahmoja netissä. Myöhemmin aloin julkaista enemmän taidetta, sarjakuvia ja pehmoleluja, aloittaen myös tilaustöiden vastaanottamisen. Olen ylläpitänyt sivujani jo yli 10 vuotta ja meno jatkuu.


Kuinka piirrän sarjakuvani?:

Invasion-sarjakuvani olen tehnyt tavalliselle tulostuspaperille maalaamalla musteella ja "värittämällä" pehmeillä lyijykynillä, sitten käsittelin kunkin sivun fiksatiivilla (ettei lyijykynäjälki leviä), annoin kuivua noin päivän, skannasin sivut koneelleni ja lisäsin tekstit ja tehosteet digitaalisesti.
Herättäjä-sarjakuvan tein vesiväreillä ja mustalla tussilla hieman paksummalle A4-paperille, skannasin koneelleni ja tehosteet ja tekstit lisäsin koneella.
Suurin osa värillistä parodiasarjakuvistani on tehty ensin piirtämällä hahmot tulostuspaperille mustalla ohuella tussilla, sitten paperi skannataan koneelle ja kaikki loput sarjakuvasta rakennetaan, väritetään ja tekstitetään koneella.
Bumplet ja Sulo taas on alusta loppuun tehty käsin pieneen kierrevihkoon tai tulostinpaperille mustalla tussilla, sitten kaikki on skannattu koneelle sellaisenaan.


Mitä piirustusohjelmia käytän?:

Etupäässä Paint Shop Pro:ta ja Painttia. Photoshop Elements on valo/väritehosteita ja tekstityksiä varten. Piirtotablettiin en ole tottunut.


Kuinka kauan menee jonkin kuvan/sarjakuvan/pehmolelun teossa?:

Riippuu hyvin paljon työstä itsestään. Jos kyseessä on iso ja yksityiskohtainen maalaus, sen tekoon voi mennä viikko, jos taas kuva on tietokoneella tehty ja vähemmän yksityiskohtainen, voin tehdä sen päivässä. Bumplien tyylisten sarjiksen yhden sivun teossa ei parhaimmillaan mennyt kuin muutama minuutti, kun taas yhden Invasionin sivun teossa meni koko päivä jos en muuta koko päivänä tehnyt. Tietokoneella tehtyjen isompien peliparodia-sarjisten kanssa voi mennä viikkoja. Pehmolelun teossa taas voi mennä kuukausia.


Teenkö tutoriaaleja?:

Julkaisen ainoastaan pehmolelujen tekoon liittyviä kaavoja ja ohjeita, joita löydätte sivuiltani ja DeviantArt-tililtäni.


Teenkö pyynnöstä taidetöitä ja pehmoleluja?:

Maksusta joskus teen. Silloin en voi ottaa tilauksia vastaan jos minulla on jo menossa edellinen työ tai haluan välillä levätä työtehtävien välillä. Kanssani voi neuvotella tilaustyöstä sähköpostini välityksellä joka on quetza_8@hotmail.com
Toimin myös kuvittajana kotimaisessa vaatteita tekevässä yrityksessä nimeltä Paapero. Monissa sieltä saatavissa vaatteissa on tekemääni kuvitusta ja kangaskuoseja.