EIPÄ NÄPISTELLÄ!
Hahmot ja lajit


Hahmojen ja lajien tietoihin voi tulla lisäyksiä, tai ne voivat muuttua sarjakuvan edetessä.
Niistä kuvista, joissa on reunus, pääsee näkemään hahmon kokovartalokuvan.Lajit

Villikoirat: Tavallisia tai vähemmän tavallisia koiria, jotka elävät laumoissa. Joko ovat syntyneet villeinä tai sitten ovat joskus lähteneet ihmisten luota. Jotkut laumat ovat asettuneet ihmisten hylättyihin rakennusalueisiin asumaan ja osaavat jopa käyttää ihmisten aseita, ajaa joitakin ajoneuvoja ja tehdä tulta. Tässä tarinassa on kolme läheistä koiraklaania, jotka pitävät yhteyttä toisiinsa ja ovat yhteistyössä keskenään. (kyläkoirat, satamakoirat ja temppelikoirat). Joukossa on myös kaksi muuta vierasta klaania, Barak-suden valloittamista laumoista koostuva klaani ja ihmisten kaupungin saasteisilla reunoilla asuva pieni klaani jota johtaa taas Madame Kontessa.

Ravaarit: Laumoissa metsästäviä, nopeita ja hyvin vaarallisia otuksia. Polveutuvat nisäkäsmatelijoista, jotka eivät tässä maailmassa olekkaan kuolleet sukupuuttoon. Yleensä elävät pikku laumoissa, mutta tarinassa ne jostain syystä alkavat kerääntyä yhä isompiin laumoihin ja käymään kaikkien muiden eläinten kimppuun kuin vaeltajamuurahaiset. Agressiivisten ravaarien joukkoon on alkanut ilmaantua myös suuria ja panssaroituja yksilöitä, sotilaita, jotka ovat puhdasta tuhovoimaa kiireestä kantapäähän ja kaikkien ravaarien johdossa ovat harvinaiset ja suurimpien ravaarien pesien perustajat, välittäjät. Tarinan todellisia "pahiksia". Tässä värikuva ravaarista, tässä sotilasravaarista ja tässä välittäjäravaarista.

Shonokit: Ravaarien sukulaislaji, mutta vähemmän agressiivinen. Muistuttavat ravaareita ruumiinmuodoltaan. Nämäkin elävät pikku laumoissa ja shonokien ja villikoirien välit ovat aika kylmät, sillä ne ovat toistensa kilpailijoita ravinnon suhteen, mutta silti jotkut niistä osaavat toistensa kieltä ja ne eivät sodi avoimesti keskenään. Naaraita ja uroksia ei erota toisistaan juuri mitenkään, kuten ravaareillakin. Tässä värikuva shonokista

Kaviomadot & kierresarvet: Kaviomadot ovat oudon näköisiä laumoissa eläviä otuksia. Monet ovat ihmetelleet, miten ne voivat syödä, nähdä, kuulla ja haistaa, kun niillä ei näy päässään mitään kyseisiin aistimuksiin tarvittavia elimiä. Nimensä ne ovat saaneet kastematoa muistuttavasta päästään ja hevosen kavioita muistuttavista takaraajoistaan. Kaviomatojen liha on haluttua, mutta pedot eivät käy valtavien, tasaisen harmahtavien aikuisten kaviomatojen kimppuun, vaan keskittyvät nuoriin, kirjavimpiin yksilöihin. Tosin kaviomadotkin puolustautuvat potkimalla ja pahasti. Kierresarvet taas ovat tavallisia sorkkaeläimiä, jotka muistuttavat peuraa ja joiden urosten sarvet muistuttavat paksusarvilampaan sarvia, mutta ne ovat kuin väärinpäin. Tässä värikuva kaviomadoista ja kierresarvesta.

Ihmiset: Sinä itse todennäköisesti kuulut tähän lajiin, eh? Ja kyllä me tiedämme, miltä näytämme? Invasionin tarinassa mainitut ihmiset ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhä hyvin paljon niin villikoirienkin kuin muidenkin eläinten elämään, esim. rakentamalla asuntoja, jotka päätyessään ihmisten hylkäämiksi saavat eläimistä uusia asukkaita. Näin on kylä -ja satamakoirien kanssa. Tarinassa on yksi paikka, joka on täysin ihmisten hallussa ja se on suurkaupunki, koirien käyttämän pohjoisten kanjonien läheisyydessä oleva "kielletty alue". Ja syystäkin se on, sillä ihmiset ovat ympäröineet kaupunkinsa ansoilla ja jyrisijöillä, tarkoituksena suojata elinalueensa ympäröivän villin ja hyvin vaarallisen luonnon voimilta. Mutta kun ravaarit alkavat laumoittua ja hyökkäillä kaikkien kimppuun, ihmiset ryhtyvät sotakannalle uutta uhkaa vastaan ja eivät katso, ketkä tai mitkä voivat jäädä näiden kahden tuhoisan lajin yhteenoton väliin...

Jyrisijät: Ihmisten suurkaupunkia ympäröivällä, hyvin saasteisella alueella eläviä "hirviöitä" jotka ovat hyvin tunnettuja ja pelättyjä muiden olentojen keskuudessa.Hahmot

JoeKyläkoirien lähetti. Ihan tavallinen nuori jannu, vaikkakin joskus tyhmänrohkea ja möläyttelee varomattomia suustaan. Ropeyn hyvä ystävä.
Rotu: Sekarotuinen, mutta seassa on rhodesiankoiraa.
Lisäfakta: Joe on varsin vanha hahmo, jonka loin alunperin hiukan tukevammaksi ja vakavammaksi tyypiksi. Mutta kuitenkin Joe omaksui ikään kuin itsestään reippaan poitsun roolin tässä lopullisessa Invasion-tarinassa.

RopeyKyläkoirien toinen lähetti. Hiukan pelkurimainen kaveri, mutta on silti Joen paras ystävä, kulkien miltei aina tämän seurassa. On ujostellen ihastunut Geenaan.
Rotu: Sekarotuinen, mutta seassa on englanninspringerspanielia.
Lisäfakta: Tämä hemmo on toinen kahdesta vanhimmasta hahmoistani Jarviksen ohella. Ropeyn esikuva oli hyvin samannäköinen kuin nykyversionsa, paitsi että oli rohkeampi ja peräti kenraalin asemassa.

SueViimeinen temppelikoira. Ravaarit tappoivat kaikki hänen läheisensä. Yleensä hiljainen ja sisäänpäinkääntynyt, mutta omaa yllättävää tulisuutta ja kun suuttuu, suuttuu kunnolla.
Rotu: Sekarotuinen, mutta seassa on kaanaankoiraa.
Lisäfakta: Hyvin uusi hahmo, joka keksittiin juuri lopullista Invan tarinaa varten. Alunperin Sue oli aikuinen vitivalkoinen husky-naaras ja nimeltään Nova, mutta se olisi ollut minusta turhan tavanomaista. Otin muuten vaikutteita Sueen Silent Hill 3-pelin päähenkilöstä, Heatherista.

VolkerKyläkoirien johtaja, joka on erittäin suurikokoinen järkäle ja ei paljoa tunteile. Mutta hän ajattelee kuitenkin aina kyläkoirien parasta ja on valmis taistelemaan laumalaistensa rinnalla. Volker voi tehdä omakohtaisiakin suuria uhrauksia suojellakseen laumaansa. Hänellä on erikoinen salaisuus.
Rotu: Sekarotuinen?
Lisäfakta: Volker on vanhimman roolipelihahmoni Hunterin esikuva, eikä päinvastoin (esim. Hunterin iso koko ja kasvot ovat lainattu Volkerilta). Iso johtajanköriläs on suunnilleen yhtä vanha hahmo kuin Joe ja on säilynyt varsin muuttumattomana ilmestymisestään lähtien. Vaikutteita Volkeriin otin Balto-piirretyn Kiilu-huskysta.

GeenaKyläkoirien "sairaanhoitaja". Hyvin feminiininen ja huolehtiva luonne, ynnä tuntuu tuntevan kaikki kylän asiat ja asukit.
Rotu: Sekarotuinen ja Geenassa on collieta, irlanninsetteriä ja jämtlanninpystykorvaa.
Lisäfakta: Geena ei ole erityisen uusi, eikä vanha hahmo ja on säilynyt muuttumattomana Invasioniin asti. Mutta kun tarinaa suunnittelin, ensin Geenasta piti tulla "sairaanhoitajan" toimensa ohella Volkerin "sihteeri" ja Ropeylla ei ollut suhdetta Geenaan.

BubbaKyläkoirien kuuluttaja/radisti. Laiska jätkä ja on aika kiintynyt radiovempeleisiinsä.
Rotu: Rottweiler
Lisäfakta: Hän on hyvin vanha hahmoni, josta kerran tein piirroksen kun olin hyvällä tuulella ja oli aurinkoinen leppeä sää. Siitä kai johtuukin Bubbaankin tarttunut rento hyväntuulisuus? Varhaisella Buban versiolla oli vihreät aurinkolasit päässä ja kaulahuivi oli keltainen punaisilla pilkuilla. Lisäksi Bubba olisi ollut stadin katukoira.

Etu- ja takaportinvartijatVasemman puoleinen on Erik Red (Red), joka toimii etuportinvartijana. Musta äreämpi on takaportinvartija Bullet. Nämä kaksi tappavat loputonta aikaansa vartiossa lyömällä vetoa ties mistä. Yleensä suppean sanavaraston omaava takaportinvartija häviää.
Rotu: Kummatkin sekarotuisia.
Lisäfakta: Aina samana niin toimenkuvansakkin ja ulkonäkönsä osalta Red on pysynyt samanlaisena vaikka onkin suhteellisen vanha hahmo. Lisäksi Red on toiminut roolipelihahmoni Masshiron esikuvana, ja yhtäläisyyksiä voi huomata korvien ja leukatupsun osalta. Takaportinvartijakin on pysynyt suunnilleen samana kautta vuosien.

JarvisKyläkoirien puolustuksen johtaja ja koko kylän toiseksi korkeimmassa asemassa. Jarvis on luonteeltaan äärimäisen uskollinen laumalleen. Liikkuu hyvin paljon Volkerin seurassa.
Rotu: Jotain itse keksimääni rotua.
Lisäfakta: Tämä on vanhin koskaan tekemäni koirahahmo. tai oikeastaan se oli Jarviksen esiaste, joka erosi hiukan nykyisen tyylinsä värityksestä sillä, että omisti yksinkertaisempia raitoja ja valkoista väriä ei ollut ollenkaan. Lisänä Jarviksen entinen nimi oli Age ja hänellä oli punainen kaulapanta.

RafeMetsästys-ryhmien johtaja. On koko kylän arvoasteikossa kolmanneksi ylimpänä ja hänellä on hurja maine. Rafe on myös lyhytpinnainen, julma ja osaa tappaa ja siksi valtaosa kylän koirista pelkääkin häntä. Omistaa arpikokoelman selässään. Mutta Rafe ei ole aivan sitä mitä kyläkoirien laumassa esittää. (Katso Barakin esittely)
Rotu: Sekarotuinen, mutta seassa on ainakin dobermannia.
Lisäfakta: Rafe oli aikaisemmin nimeltään Oolu ja oli selvästi ruskea dobermanni. Myöskään hän ei ollut ihan niin roistomainen kuin nykyään, vaikka olikin aika ankara räkänokkien simputtaja.

Petran perheVasemmanpuoleisin on Petra, joka toimii kyläkoirien saluunanpitäjänä. Hänen rakas miehensä Välkky on kylän kolmas lähetti ja heillä on kolme pentua: Mamba (valkoinen), Crich (Välkyn värinen) ja Rii (tummin).
Rotu: Petrassa on kahta rotua, alaskanmalamuuttia ja pyreneittenkoiraa. Välkky myöskin on sekarotuinen ja hänen veressään on ainakin novascotiannoutajaa.
Lisäfakta: Aluksi ajattelin laittaa Välkylle valkoisen ohuen kaulapannan, mutta silloin se olisi helposti sekoitettu Joeen. Pentujen nimet taas otin eräiltä ikivanhoilta leijankuningas-tyylisiltä leijonahahmoiltani, jotka olivat myöskin kolmoset.

HankKyläkoirien luona asuva shonoki, joka toimii koirien ja shonokien välisenä tulkkina. Hänen oikea nimensä on Hagaholozermew, mutta Hankiksi koirien kesken kutsutaan. Nimestään huolimatta on naaras. "Rannerengas" ei ole koru, vaan ihmiset ovat rengastaneet hänet.
Lisäfakta: Hankin laji, eli shonoki on vanhimpia mielikuvitusotuksia, mitä olen keksinyt (vanhin nimellinen shonoki oli Duchesse). Shonokin loin jo päiväkoti-iässä ja siitä laji lähti kehittymään kuin evoluutiossa ikään. Itse Hankilla on epävirallinen lempinimi, "Harvahammas-Hank", jota minun olisi pitänyt käyttää sarjakuvassa, mutta empä käyttänytkään. Nimi johtuu kaverin epätavallisen sekaisesta purukalustosta.

KoirajengiKyläkoirien joukossa on myös öykkäreitä, jotka ovat tyhmiä kuin vasemman jalan saappaat. He ovat tietyllä tavalla myös Rafen kätyreitä. Harmaalla tyypillä on taas toisen eturaajan tilalla puujalka.
Rotu: Muut ovat sekarotuisia paitsi "Frenzy", joka on saksanpaimenkoira.
Lisäfakta: Tämä jengi koostui värikkäästä joukosta. Aluksi keltaisen körmyn oli tarkoitus kuulua metsästys-ryhmiin ja hänen nimensä oli Frenzy. Punertava oli aika kiero ja ärsyttävä vakoilija nimeltään Cybo, iso harmaa taas "Ripped-Jack", eli "Viillelty Jack", jolle en ole nykyistä roolia aikaisempaa asemaa ollut keksinyt. Lopuksi valkoiselle niittipantakaulaiselle en ole vielä mitään nimiä keksinyt, enkä myöskään muita rooleja kun tämän nykyisen.

NobaraKyläkoira. Erikoinen vanhus, joka on idästä kotoisin ja on ollut kyläkoirien laumassa jo alusta asti. Opettaa taistelutekniikkoja ja osaa pieniä levitointi temppuja, kuten leijuttaa pieniä esineitä ilmassa halutulla tavalla. Nobara jopa puhuu kokoajan vatsasta, sillä hänellä on kieli poikki.
Rotu: Jotain itse keksimääni rotua.
Lisäfakta: Nobaran keksin jouluaattona kun kuuntelin Gregorianin musiikkia ja piirtelin huvikseni uusia koirahahmoja. Aluksi pistin tyypin nimeksi Raven, mutta nimi olisi ollut liian tavanomainen, joten otin Nobara-nimen (tarkoittaa villiruusua) sarjikseen. Myöskin Nobaralla oli mukanaan puhuva korppi, kuten yhdellä roolipeli-hahmollani Manaajalla ja idean korpista siirsin sitten Manaajalle.

TiedustelijaKyläkoirien neuroottinen tiedustelija. Hän on melkein aina hermoromahduksen partaalla, mutta osaa työnsä loistavasti jopa äärimäisen vaarallisissa ympäristöissä.
Rotu: Sekarotuinen, seassa huskya.
Lisäfakta: Varsin vanha hahmo jolle loin ainoastaan ulkonäön ja nimen "Burzer". Sittemmin kun tarvitsin tiedustelijaa Invasionin tarinaan, otin hänet käyttöön.

VexKyläkoirien mekaanikko, jolla tuntuu olevan pari ruuvia löysällä ja voimakas taipumus rakastua esineisiin. On kuitenkin niitä harvoja koiria, jotka osaavat ajaa autoja.
Rotu: Sekarotuinen, mutta seassa on ainakin huskya.
Lisäfakta: Ensin Vexin nimi oli Trevor ja hänellä oli vielä järki päässään. Mutta lisätäkseni sekoilua, teinkin hänestä kahelin elektroniikalla sähläilijän.

ApolloSatamakoirien vanhahko ja rauhallinen johtaja.
Rotu: Tanskandoggi
Lisäfakta: Hyvin uusi hahmo ja luotu juuri nykyistä Invasion-sarjakuvaa varten.

Apollon pojatVaaleampi on Six ja tummempi tämän pikkuveli Seven. Nämä nuorukaiset ovat viimeiset Apollon seitsemästä pojasta (seitsemän veljestä XD) ja ovat isänsä jälkeen toiseksi ja kolmanneksi ylimmässä asemassa sataman hierarkiassa.
Rotu: Tanskandoggi
Lisäfakta: Vanha roolipelaaja-toverini Sevensouls sai nimeään (osittain) kantavan hahmon, eli Sevenin. Kuten veljesten nimet kertookin, he kuuluivat veljessarjaan. Kaipa kauan sitten Apollo lähti kahden nuorimman poikansa kanssa ihmisten luota (selittää typistetyt korvat)? Oikeastaan aioin pistää kaikki seistemän veljestä mukaan sarjikseen, mutta se olisi ollut liian työlästä.

Joen perheJoen äiti on rakastava, hössöttävä ja hellivä pentujaan, etenkin Joea kohtaan. Joen isosisko taas on veljeään raisumpi ja hiukan kovismainen neito. Omistaa myös oudon aseen, joka näyttää kepakolta ja jonka toisessa päässä kettingissä roikkuu kuunsirpin muotoinen terä.
Rotu: Sekarotuisia, mutta seassa on rhodesiankoiraa.
Lisäfakta: Uusia hahmoja nämäkin. Joen sisko on pysynyt muuttumattomana keksimisestään lähtien, mutta tämä sisarus-idea oli aivan uusi. Ja miksi Joen äidillä ei ole kaulapantaa vaikka tämän pennuilla on? Ehkä hän jotenkin sai sen irti karatessaan ihmisiltä. Ai muuten, Joen siskon nimi oli Tawanda ja kaiketi se tulee niin olemaankin.

"Rieska" & "Mono"Arpinaamainen on Hankin entisen shonoki-lauman johtaja, koiria halveksiva Riehioaglasar ja tukevampi tyyppi tämän gorilla ja oikea käsi, Monorasokuhmutu. Hank on repäissyt Rieskan toisten silmän sokeaksi ja tullut karkotetuksi laumastaan. Näiden kahden välit ovatkin hyvin kylmät. Lopulta ravaarit surmaavat Rieskan.
Lisäfakta: Näissä kahdessa ei ole mitään erikoista kerrottavaa. Niin uusia kun ovat.

BarakTarinan ainoa susi, sillä sudet ovat Invasionin maailmassa hyvin harvinaisia ja jo sukupuuton partaalla. Valloitushullu, joka havittelee kyläkoirien ja satamakoirien laumoja ja hänen asuinpaikkansa on Holvi-nimisessä laaksontapaisessa, jossa hän pitää omaa, tyrannian alla olevaa laumaansa. Hänen valloitustapoihinsa kuuluu kohdelaumojen romahduttaminen sisältäpäin ujuttamalla omia "agenttejaan" niiden johtoon.
Lisäfakta: Nimi on Hepreaa ja tarkoittaa "ukkosta". Yksi tarinan pahiksista.

RiekalekorvaYksi satamakoirien portinvartijoista. Tunnistaa nimensämukaisesti repaleisista korvista ja on tarinassa vain sivuhahmona.
Rotu: Sekarotuinen.

KiskoSuen ikäinen uroskoira, johon hän ja Nobara törmäävät kulkiessaan läpi ihmisten kaupungin pienemmän osan ja lähtee heidän mukaansa. Vaikka Kiskon omistaja oli hylännyt hänet, se ei ole saanut Kiskon loputonta elämäniloa ja leikkimiellisyyttä tyrehtymään. Itseasiassa hänen onnistuu saamaan jopa elämän murjoma Sue jälleen pitämään hauskaa.
Rotu: Sekarotuinen.
Lisäfakta: Muutamia vuosia sitten huvikseen keksitty hahmo, jonka kuva oli varsinaisten sivujeni taidegalleriassa esillä vain anonyyminä koirana (nykyään sama kuva on täällä Invasionin galleriassa). Tykästyin niin Kiskon ulkonäköön, joten päätin sijoittaa sen Invasioniin yhtenä aika merkittävänä hahmona.

SotilaatNämä kolme tyyppiä kuuluvat ihmisten armeijaan joka on alkanut hävittää liian vaarallisiksi käyneitä ravaareja kotikaupunkinsa lähistöltä. Viiksekäs mies on Marco, kokeneempi ja tiukasti ruodussa pysyttelevä sotilas joka joutuu vähän väliä vahtimaan hulttiomaisempaa ystäväänsä, Alania. Kuitenkin Alan pitää suuresti koirista ja hän on se joka vie pahoin loukkaantuneen Suen ihmisten luo parantumaan vammoistaan. Delta on Alanin uskollinen sotakoira ja vaikka hän näyttääkin Jarvikselta, naaras ei ole Jarvikselle sukua vaan sattuu vain olemaan samaa rotua tämän kanssa. Delta on "sotilasarvoltaan" korpraali ja hänen kotikaupunkinsa on jouduttu evakuoimaan ravaariuhan tieltä.
Lisäfakta: Nämä hahmot ovat vain sivuhenkilöitä ja Alan ja Marco taitanevat sitten olla ainoita ihmisiä Invasionissa, joita kuvaan vähän tarkemmin henkilöinä. Heidän suunnittelussaan niin ulkonäön kuin luonteidenkin suhteen suureksi avuksi on ollut nettitoverini Susi Ite.

EläinlääkäriIhmissotilaiden leirissä työskentelevä nainen jonka tehtäviin kuuluu haavoittuneiden sotakoirien hoito ja leiriin tuotujen ravaarien tutkiminen. Hän on varsin eläinrakas ja työlleen omistautunut, mutta häneen ihastunut Alan tuppaa hiukan häiritsemään häntä. Silti neiti osaa antaa kovaakin palautetta liian tuttavallisiksi käyville sotilaille.
Lisäfakta: En ole suunnitellut tälle tyypille nimeä joten saakoon olla vaikka anonyymina sillä hän vain vilahtaa sarjakuvassa sivuhenkilönä.

HyyppäSivuhahmo. Hyyppä on lajiltaan maoni (itsekeksimäni laji ja jonkinlainen näätäeläin) ja itsensä mukaan "kanjonien rikkain maoni", mikä tarkoittaa että hänellä on eniten krääsää. Nimittäin sitä enemmän ja mitä harvinaisempaa tavaraa varastoistasi löytyy, sitä "rikkaampi" olet maonien maailmassa. Hyyppä onkin mestari tavaran keräämisessä ja hän on myös taitava varastelija. Jos ei varastelu auta, hän lahjoo ja tekee vaihtokauppoja. Hyypän puhe voi kuulostaa oudolta sillä hän osaa kyllä puhua koirien kieltä, muttei virheettömästi.
Lisäfakta: Hyypän hahmon keksin jo kauan sitten ja julkistin sen kotisivujeni galleriassa vain randomina oliona. Mutta sen verran kiintoisalta tämä epeli vaikutti että ujutinkin sen mukaan Invasioniin ja Hyyppä tuokin tarvittavaa pientä lisää sarjakuvan lajikirjoon.

Madame KontessaMadame Kontessa johtaa pientä koiraklaania joka asuu lähimpänä suurkaupunkia hyvin saasteisessa ympäristössä. Hän on härskin näköinen ja ronskikin vanha rouva, joka tuntee kylä-ja satamakoirien johdon, etenkin Volkerin. Heillä on yhteinen, ehkä läheinenkin menneisyys.